O konferenciji

TeleGroup Infosec konferencija pokrenuta je sa ciljem podizanja nivoa informacione bezbјednosti regiona zapadnog Balkana i pretenduje da postane jedan od najznačajnijih IT Security događaja na ovim prostorima.

Kao IT kompanija koja se bavi sigurnosnim tehnologijama, želјeli smo da podržimo napore regionalnih IT asocijacija u skretanju pažnje državnim strukturama i široj javnosti o informacionoj bezbјednosti kao najznačajnijem resursu svake države, kao i postojanju sve sofisticiranijih pretnji u sajber prostoru, koje mogu da ugroze stabilnost regionalne privrede i društva.

U tom smislu je neophodno sistemsko uvođenje mehanizama zaštite od sajber kriminala, što je zajednička odgovornost državnih struktura i privrede, gde se od IT kompanija očekuje da obezbјede kvalitetna rešenja.

Kroz saradnju sa najznačajnijim svјetskim proizvođačima tehnologija za zaštitu mreža i podataka, TeleGroup je prvu konferenciju pokrenuo 2011. godine u Bosni i Hercegovini, zatim je 2013. godine organizovao i treću po redu konferenciju na tržištu Srbije.

Dugoročni planovi kompanije su da u svim zemljama u kojima posluje ustanovi konferenciju koja će se svake godine baviti najaktuelnijim temama iz oblasti informacione bezbјednosti i zajedno sa svјetskim imenima predlagati rešenja koja će pomoći privredi i državnim institucijama da zaštite ukupne informacione resurse.

Ove godine imaćete priliku da prisustvujete petoj po redu Infosec konferenciji u Banja Luci.

prvadruga treca