Predavači

Dragan Zlokapa, direktor Telegroup d.o.o. Banja Luka

 

Sa preko 20 godina radnog iskustva u ICT industriji, radio je na rukovodećim pozicijama u sektoru telekomunikacija u uspješnim kompanijama kao što su Elektroprivreda Srbije, TT inženjering Banja Luka gde je obavljao funkciju tehničkog direktora, zatim Hidrokop Banja Luka gde je bio na čelu sektora za telekomunikacije.

Timu TeleGroup Banja Luka se pridružuje 2008. godine radeći na poziciji direktora sektora za inženjering, a 2012. godine je imenovan za izvršnog direktora kompanije. Diplomirao je na Vojno – tehničkom fakultetu u Zagrebu i stekao zvanje diplomirani inženjer elektronike. Karijeru je započeo kao profesor elektro grupe predmeta u srednjoj vojnoj školi u Kruševcu.

Dalibor Ratković, regionalni direktor prodaje ICT prozvoda i rešenja, TeleGroup

 

Učestvovao je i vodio značajne projekte u oblasti implementacije svih vrsta telekomunikacionih mreža, održavanja i servisiranja različitih hardverskih i softverskih sistema. Posjeduje veliko iskustvo u naprednim IT servisima, a naročito u oblasti informacione bezbjednosti. Specijalizovan za napredne poslovne informacione sisteme sa naglaskom pružanja bezbjednosti i visoke pouzdanosti rada  korisničkih aplikacija. Posjeduje mnogobrojne sertifikate u oblasti IT bezbednosti: CCNA, CCDA, CCAI, BSCI, CQS, TrendMicro Security Professional, CICSP.

Dragan Novaković, Consulting Systems Engineer, Cisco Systems

 

Zaposlen više od osam godina u Cisco kompaniji, a još duže radi u IT industriji. Na poziciji je inženjera za velika preduzeća i javni sektor za područje Srbije i Crne Gore, pruža široko znanje o izazovima u oblasti IT bezbjednosti s kojima se kompanije susreću danas. Kao inženjer stručnjak za IT bezbjednost i umrežavanje poseduje Cisco CCIE Security i CCDE sertifikacije.

Dino Novak, Territory Account Manager Adriatics, F5

 

Dino Novak rođen je u Splitu, februara 1974. godine. Diplomirao je 1996. godine menadžment i IT magna cum-laude na univerzitetu u Zagrebu. Od 2009. godine posjeduje i magna cum-laude MBA diplomu na Cotrugli poslovnoj školi. U poslednjih 18 godina stekao je zavidno tehničko znanje i iskustvo radeći za domaće i internacionalne IT kompanije. Njegova specijalnost i ekspertiza predstavljaju Networking i Security. U okviru kompanije F5, Dino Novak je odgovoran za razvoj i unapređenje prodaje u Jadranskoj regiji.

Albin Penič, Sales Engineer Continental Europe, Trend Micro

 

Albin Penič, vodeći inženjer prodaje za region kontinentalne Evrope u kompaniji Trend Micro, ima bogato tehničko iskustvo u oblasti IT bezbjednosti, virtuelizacije i projektovanja Data centara. Na ovoj poziciji je od januara 2012. godine, a pre toga je radio u renomiranim kompanijama kao presales inženjer i konsultant. Albin Penič posjeduje nekoliko stručnih sertifikata za pomenute tehnološke oblasti.

Edin Rizvanbegović, Sales Manager Adriatic, Check Point

 

Edin Rizvanbegović je direktor prodaje za Jadransku regiju u okvoru kompanije Check Point Softvare Technologies čije je sjedište u Pragu, u Češkoj. Od 2000-2010. je živio u Bostonu i diplomirao menadžment informacionih sistema sa magna cum-laude na Lasell koledžu. U Check Point kompaniji radi već 10 godina. Prije preuzimanja Sales Manager pozicije 2011. godine, radio je kao inženjer bezbjednosti u Check Point Software kancelariji u Bostonu (SAD).

Edin je trenutno odgovoran za razvoj i obavljanje svih prodajnih aktivnosti u Jadranskoj regiji, koji uključuju direktan razvoj odnosa sa krajnjim korisnicima u saradnji sa postojećim i novim partnerima. Kao inženjer bezbjednosti, Edin je imao priliku da bude izložen složenim bezbjednosnim mrežnim okruženjima sa vrhunskim kompanija sa zadatkom ne samo da dizajnira, već i da preporuči najbolja sigurnosna rješenja iz prakse.