Opis kompanija

Kompanija TeleGroup je osnovana 1992. godine u Londonu (Velika Britanija) sa 100% privatnim vlasničkim kapitalom. Bavila se primarno inženjeringom telekomunikacionih sistema i prodajom komunikacione opreme, a danas je jedan od vodećih “Solution provajdera” u oblasti informaciono komunikacionih tehnologija i energetike na tržištu zapadnog Balkana sa sedištem u Beogradu (Srbija). Pozicionirajući se kao pouzdan tehnološki partner mnogih značajnih preduzeća, državnih institucija i organizacija u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Makedoniji i Bugarskoj, TeleGroup nastavlja ekspanziju i na tržišta Bliskog istoka i Afrike.

Osnovna delatnost kompanije je kreiranje i implementacija ICT rješenja, razvoj softverskih aplikacija, kreiranje rješenja za digitalnu televiziju, implementacija video i multiscreen sistema kao i integracija telekomunikacione, IT i elektroenergetske infrastrukture. Orijentisana ka poslovnim korisnicima, kompanija nudi širok spektar profesionalnih servisa.

U segmentu informacione bezbjednosti TeleGroup se ubraja u prvih pet kompanija u regionu.

Cisco Systems je američka multinacionalna korporacija sa sedištem u San Jose (California), koja dizajnira, proizvodi i prodaje mrežnu opremu. Osnovana je 1984. godine, a danas broji oko 70.000 zaposlenih i predstavlja globalnog lidera u IP povezivanju ljudi, podataka, procesa kroz Cloud aplikacije i servise. Cisco Systems kreira niz mrežnih rješenja za konvergenciju prenosa podataka, glasa i video zapisa, čije su osnovne karakteristike vrhunske performanse, sigurnost i fleksibilnost. Cisco rješenja omogućavaju realizaciju najvažnijih poslovnih izazova korisnika isporučujući im inteligentnu mrežu i arhitekturu tehnologije izgrađene na integrisanim proizvodima, uslugama i softverskim platformama.

Check Point Software Technologies Ltd. je međunarodni lider za IT bezbjednost, pružajući beskompromisnu zaštitu mreže, krajnjih tačaka i podataka, te smanuje kompleksnost ponuđenih rješenja. Check Point je osnovan u Ramat-Gan (Israel) 1993. godine, a danas broji i do 2.350 zaposlenih. Check Point je svoj razvoj počeo sa Firewall-1 i njegovom patentiranom “Stateful inspection” tehnologijom. Danas, Check Point nastavlja da razvija nove inovacije zasnovane na arhitekturi Software Blade, pružajući korisnicima fleksibilna i jednostavna rješenja koja se mogu u potpunosti prilagoditi bezbjednosim potrebama svake organizacije.

Sa više od 25 godina iskustva, kompanija Trend Micro prepoznata je kao jedini „pure-play” Security provajder i tržišni lider u oblastima Cloud sigurnosti, bezbjednosti servera, sadržaja i virtuelizacije. Kompanija isporučuje rješenja najbolja u svojoj klasi, koja smanjuju rizike sa kojima se suočavaju korisnici, vlasnici preduzeća ili zaposleni, štiteći na najvišem nivou fizičko, virtuelno i Cloud okruženje.

Symantec je kompanija osnovana 1982. sa sjedištem u SAD-u. Kroz godine razvoja i akvizicija, kompanija je evoluirala i postala globalni predvodnik u području informatičke sigurnosti s više od 11.000 zaposlenih u više od 35 zemalja. Korelirajući informacije o prijetnjama dobijene kroz široki spektar proizvoda nezavisno od lokacije, Symantec je izgradio jednu od najvećih tzv. cyber inteligentnih mreža o prijetnjama na svijetu čime osiguravaju svojim korisnicima najveći stepen zaštite. Global Intelligence Network (GIN) osigurava Symantec-u vidljivost većeg broja prijetnji, korelaciju istorijskih podatka i na kraju mogućnost zaštite korisnika od najnovijih generacija napada. Nakon akvizicije kompanije Blue Coat, predvodnika u području zaštite web prometa, Symantec na tržište donosi jedinstven portfolio s novom vizijom definisanja budućnosti sigurnosne zaštite kompanija, državnih tijela i pojedinaca kao i njihovih najosjetljivijih podataka.

Gemalto je vodeći pružalac zaštite podataka na svjetskom nivou. U proteklih 30 godina postojanja, razne državne institucije i 500 najvećih kompanija svijeta dali su im svoje povjerenje za zaštitu najvrijednijih podataka i intelektualnog vlasništva. Više od 25.000 korisnika vjeruje Gemaltu kad je riječ o zaštiti i kontroli povjerljivih podataka, upravljanju rizikom, usklađenosti s regulativama i zaštiti data centara, virtualnih i cloud okruženja.
Gemalto zaštitu sistema bazira na enkripciji i kontroli pristupa vrijednim informacijama kroz cijeli životni ciklus, od data centra do clouda. Incidente nije moguće spriječiti već samo smanjiti rizik da se oni dogode. Iz tog razloga Gemalto zaštitu podataka temelji na dvije ključne stvari: enkripciji bitnog i kontroli pristupa. U slučaju incidenta, nema potrebe da kompromitovani podaci budu vidljivi počiniocima, odnosno osobama koje nemaju pravo pristupa istima čime uz podatke štitite poslovanje, finansijske prihode i reputaciju kompanije.